Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

promjena vremena

Dugoročna prognoza: Dijelove BiH će pogoditi obilnije padavine i olujni vjetar

Jesenja atmosfera na sarajevskom Vilsonovom setalistu.
25.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Jesenja atmosfera na sarajevskom Vilsonovom setalistu.

U srijedu se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne

U Bosni i Hercegovini danas će prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme, dok će u drugoj polovini dana uslijediti djelomično smanjenje oblačnosti, a slaba kiša je moguća na području Krajine i sjevera Bosne.

Očekuje se vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Sredinom dana u Bosni su povremeno mogući i jači udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu pretežno oblačno prijepodne. Smanjenje oblačnosti od sredine dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18.

U srijedu se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak se prognozira oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Slabljenje vjetra u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23 stepeni.

U petak  oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab, prijepodne južnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Kiša, povremeni pljuskovi i umjereno do jako jugo karakterisat će vremenske prilike u BiH do subote, prognoze su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U periodu od 7. do 11. novembra preovladavaće umjereno oblačno i djelimično sunčano. Padavine su moguće u periodu od 12 do 15. novembra.

Temperature zraka biće malo iznad prosječnih vrijednosti za ovo doba godine.