Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvadeset mlađih inspektora MUP-a TK položilo zakletvu (VIDEO)

inspektori_mup_tk

U prostorijama Policijske uprave Lukavac danas je upriličena svečanost polaganja zakletve za dvadeset mlađih inspektora, koji su nakon školovanja na policijskoj akademiji u Sarajevu zasnovali radni odnos u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Kako bi stekli čin mlađeg inspektora i počeli s radom, 20 diplomiranih kriminalista, ekonomista i pravnika moralo je proći rigoroznu selekciju i postići zavidne rezultate prilikom testiranja općeg znanja, fizičke sposobnosti, te uspješno proći šestomjesečnu temeljnu policijsku obuku na Policijskoj akademiji MUP-a FBiH u Sarajevu.

– Ovo je jedna nova epoha u životu gdje zasnivam radni odnos u MUP-u Tuzlanskog kantona. U toku obuke koja je trajala šest mjeseci, tri mjeseca smo bili na Policijskoj akademiji Vraca, gdje smo stekli nova iskustva, vještine – kazao je mlađi inspektor MUP-a TK Mersed Bošnjić.

Policijski komesar Tuzlanskog kantona Fadil Šljivić istakao je da će ovi mladi ljudi, koji su danas stupili na dužnost, doprinijeti još boljem stanju sigurnosti u Tuzlanskom kantonu.

Ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić poručio je da se od novih policijskih službenika od danas očekuje da rade profesionalno i požrtvovano i u skladu sa svim izazovima i standardima.

– Među 500 kandidata, izabrano je njih 20, te se od njih očekuje da će opravdati naša očekivanja, te očekivanja građana TK i da će zajedno sa ostalim službenicima MUP-a raditi na ostvarenju strateških ciljeva Ministarstva unutrašnjih poslova – kazao je Topčagić.

Nakon položene svečane zakletve mlađi inspektori i službeno su započeli rad u organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a TK.