Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Dvije osobe lišene slobode, prevarili firmu za više od 200 hiljada KM

hapsenje
Ilustracija: Pixabay

Policijski službenici Federalne uprave policje u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Banja Luka, po Naredbama Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, danas su na području Banja Luke izvršili pretrese na dvije lokacije i lišili slobode dvije osobe I.M. (1976) i Đ.J. (1991).

Imenovani se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “Prevara u privrednom poslovanju”, na način da su po prethodnom dogovoru, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, dana 17. jula 2019. godine sa poduzećem “MI Rakitno” d.o.o. sklopili ugovor o poslovnoj saradnji, koju su kasnije i ostvarili, te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a kojim radnjama su oštetili poduzeće “MI Rakitno” d.o.o. za iznos od 205.000 KM.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Osobe lišene slobode privedene su u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja biti predati u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.