Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kozluk

Dvije osobe lišene slobode zbog krijumčarenja ljudi

haspenje lisice ilustracija

Policijski službenici su prijavili da su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka primjetili oko 16 lica afro-azijskog porijekla kako ulaze u teretno motorno vozilo marke ‘Keddy’

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk su sinoć oko 23.35 sati lišili su slobode osobe inicijala S.S. i D.V., oba iz Bijeljine, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Krijumčarenje ljudi” Krivičnog zakonika Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijskoj stanici Kozluk su policijski službenici prijavili da su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka primjetili oko 16 lica afro-azijskog porijekla kako ulaze u teretno motorno vozilo marke ‘Keddy’ u blizini fudbalskog igrališta u Kozluku”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Dodaje se da su se, nakon što su policijski službenici pokušali da izvrše kontrolu, vozač i pomagač udaljili sa lica mjesta u pravcu obližnje šume.

“Nakon kraće potrage, policijski službenici PS Kozluk su pronašli lica S.S. i D.V., te iste lišili slobode. Nakon toga, preduzeli su i sve druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu “Krijumčarenje lica” iz člana 189. Krivičnog zakonika BiH.