Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kozluk

Prolaznik uočio lobanju u šipražju, pretpostavlja se da je donesena u proteklim mjesecima

Lobanja koja je pronađena prevezena je u Komemorativni centar u Tuzli gdje će biti izvršena kriminalističko – tehnička i sudsko – medicinska obrada te će se izuzeti uzorak koštane srži, a kako bi se uz pomoć DNK analize utvrdio identitet žrtve

Na lokalitetu mezarja u mjestu Kozluk, općina Zvornik, danas je izvršena asanacija terena i tom prilikom pronađeni su posmrtni ostaci jedne žrtve za koju se pretpostavlja da je nastradala u proteklom ratu.

Posmrtne ostatke, odnosno ljudsku lobanju u šipražju ograde mezarja uočio je slučajni prolaznik. Pretpostavlja se da je na taj lokalitet lobanja donesena u proteklim mjesecima.

Nakon asanacije terena, lobanja koja je pronađena prevezena je u Komemorativni centar u Tuzli gdje će biti izvršena kriminalističko – tehnička i sudsko – medicinska obrada te će se izuzeti uzorak koštane srži, a kako bi se uz pomoć DNK analize utvrdio identitet žrtve.

Asanacijom terena rukovodilo je Tužilaštvo BiH, po naredbi Suda BiH, a u učestvovao je i Institut za nestale osobe BiH, sudski patolog, lokalna policija te uposlenici Komemorativnog centra Tuzla, saopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.