BiH

čekanje na pravdu

Dženan bi danas napunio 28 godina, njegova sestra mu posvetila potresnu poruku

11/08/2022

Danas bi bio njegov rođendan, napunio bi 28 godina, a tim povodom njegova sestra Arijana posvetila mu je dirljiv status na Facebooku s porukom: “Živjet ćeš dok me bude”

Život Dženana Memića nasilno je prekinut prije više od šest godina, a porodica još čeka na pravdu.

Danas bi bio njegov rođendan, napunio bi 28 godina, a tim povodom njegova sestra Arijana posvetila mu je dirljiv status na Facebooku s porukom: “Živjet ćeš dok me bude”.

Njen status prenosimo u cjelosti.

“Još jedan tvoj rođendan a tebe nema kraj nas. Sedmu godinu već nisam čula tvoj glas, nisam vidjela tvoj osmijeh. Mnogo toga sam ti željela reći, a nisam stigla. Svaka suza me podsjeti da još uvijek živiš, barem u mom srcu, jer tu nikada ne umireš. U moje misli te uvijek vrate uspomene, one te čuvaju u mom životu, iako više nisi sa mnom. Još uvijek je u sjećanje urezan onaj tvoj pogled i osmijeh… Pamtim sve tvoje savjete, lijepe riječi, prijekore i pohvale. Koliko me boli tvoja smrt, toliko me boli i život koji je mogao još da traje a dušmani ga ugasiše. Sve se odjednom na trenutak poravnalo, postalo besmisleno i prazno. Znaš… Postoje ljubavi koje žive samo u pjesmama, nadama i željama… One su čežnja, bol, čekanje bez znanja, nadanje i dugo trajanje, za sve što bi trebalo biti – a nije. Ljepotane moj, danas bismo slavili tvoj 28. rođendan. Danas ćemo opet svi biti skupa, samo tebe biti neće… I danas ćemo ti poslati ljubav u nebeske visine. Znaj da te volim i voljet ću te dok dišem”, napisala je Arijana Memić.

Podsjetimo, Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži, a 15. februara je preminuo na UKCS-u. Kada je napadnut, bio je u društvu djevojke Alise Mutap koja je također zadobila povrede. Do danas nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je zadobio povrede koje su dovele do smrtnog ishoda. Prvobitno je bilo riječi o tome da ga je udario automobil, ali je istragom utvrđeno da su povrede nastupile od udarca odnosno da je napadnut i pretučen.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.