Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Eichhorst i Palmer s Interresornom radnom grupom za izmjenu izbornog zakonodavstva

palmer i eichorst (1) fena

Jučer ujutro Eichhorst i Palmer održali su sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, nakon čega su u Delegaciji EU nastavljeni razgovori sa liderima političkih partija

Sastanak članova Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH sa direktoricom za zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst i specijalnim izaslanikom SAD-a za izbornu reformu Matthew Palmerom počeo je jutros u Sarajevu.

Eichhorst i Palmer borave u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, gdje sa domaćim političarima razgovaraju o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH.

Jučer ujutro Eichhorst i Palmer održali su sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, nakon čega su u Delegaciji EU nastavljeni razgovori sa liderima političkih partija.

Na razgovorima su bili predsjednici SDA Bakir Izetbegović, HDZ-a BiH Dragan Čović, SNSD-a Milorad Dodik, te lideri opozicionih stranaka iz Republike Srpske – SDS-a, PDP-a i DNS-a.

Prema ranijim najavama, razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH u narednih par dana bit će nastavljeni u Neumu.