BiH

nema žrtava

Eksplozija u bihaćkoj bolnici, pogledajte snimke unutrašnjosti

31/03/2020

Direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić, potvrdio da je do eksplozije došlo i da na svu sreću nema povrijeđenih

Na odjelu mikrobiologije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću jutros je eksplodirao autoklav.

Radi se o uređaju koji služi za izvođenje hemijskih reakcija i za sterilizaciju različitih materijala vodenom parom u medicinskoj upotrebi.

Zapalio se aparat za sterilizaciju koji nije bio u funkciji.

“Jedan uposlenik na Odjelu mikrobiologije pokušao je staviti u rad taj aparat koji je bio sklonjen, no došlo je do kraćeg spoja i manje eksplozije. Najvažnije je da niko nije povrijeđen”, rekli su iz MUP-a USK.

Pripadnici bihaćke policije izašli su na mjesto događaja.

-Eksplodirao je autoklav aparat koji se inače ne koristi. Pustili smo ga u pogon zbog kvara na sadašnjem aparatu, kako ne bismo prekidali tehnološki proces i nažalost desila se eksplozija. Na svu sreću nema povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta – rekao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Dodao je da ipak ni sada neće biti prekinut tehnološki proces, odnosno da nema potrebe za reorganizaciju poslova.

-Posudit ćemo drugi aparat u nekoj od zdravstvenih ustanova na području kantona, dok se naš autoklav ne servisira. Urušeni su montažni zidovi, međutim nema potrebe za reorganizaciju ili premještanje dijela odjela. Postoje uslovi za nesmetan nastavak tehnološkog procesa – naglasio je Havić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.