Elvis Vreto: Ukinuti povlastice za funkcionere u Kantonu Sarajevo

1.-Elvis-Vreto1-696×460

Kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo i predsjednik Glavnog odbora Naše stranke, Elvis Vreto, najavio je da će u prvih 100 dana rada u Skupštini pokrenuti izmjene propisa kojim će ukinuti beneficije izabranim funkcionerima u Kantonu Sarajevo.

„Ukinut ćemo mogućnost da zastupnik ostvaruje i paušal i plaću, kao i sve besmislene beneficije koje su zastupnici dobivali“, rekao je Vreto.

Ističe kako će Naša stranka tražiti uvođenje redovnog izvještaja o radu u toku mjeseca za sve zastupnike koji profesionalizuju svoj status.

„Ako ste prijavljeni kao ‘zaposlenik’ Skupštine KS, onda morate raditi cijeli mjesec. Također, neprihvatljivo je da delegati u Domu naroda, koji su istovremeno zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo primaju dupli paušal“, rekao je Vreto.

Zastupnik Naše stranke u SKS i delegat u Domu naroda Federalnog parlamenra Edin Forto dobrovoljno je vratio preko 5000 konvertibilnih maraka u budžet kao izraz upozorenja javnosti na ovu praksu.

„Zatražit ćemo u novom sazivu  i redovne izvještaje svakog  mjeseca za izabrane zastupnike iz Skupštine kao delegate u Domu naroda da se utvrdi koji to delegati/zastupnici primaju ‘duple paušale’ , a sve do do momenta primjene izmjena propisa za funkcionere“,  zaključio je Vreto.