BiH

Emine Erdogan u pratnji Vildane Džaferović posjetila turske obrazovne ustanove

08/07/2019

U pratnji Emine Erdogan bili su i Vildana Džaferović, supruga bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića i Predsjednik Fondacije Maarif Birol Akgun

Emine Erdogan, supruga predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, posjetila je škole turske Fondacije Maarif i Turski kulturni centar Yunus Emre u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Emine Erdogan doputovala je u bh. prijestolnicu u pratnji predsjednika Republike Turske Erdogana koji boravi u posjeti BiH.

Posjetila je škole Maarif gdje je obišla prostorije ove obrazovne ustanove i razgovarala s učenicima, a potom je obišla i štandove na kojima su izložene razne rukotvorine koje su uradili učenici ovih škola.

Potom je imala priliku slušati i poznate sevdalinke.

Tokom posjete školama, u pratnji Emine Erdogan bili su i Vildana Džaferović, supruga bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića i Predsjednik Fondacije Maarif Birol Akgun.

Emine Erdogan je potom posjetila Turski kulturni centar Yunus Emre u Sarajevu gdje je imala priliku slušati muzičke kompozicije na neju koje su izvodili tamošnji učenici.

Predstavnici Turskog kulturnog centra Yunus Emre su Eminu Erdogan upoznali s radom ove ustanove, a kasnije je obišla i izložbu fotografiju “15. juli – Pokušaj državnog udara”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.