Erdogan danas u zvaničnoj posjeti Sarajevu

recep-tayyip-erdogan1111

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan boravit će danas u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Programom posjete planirana je ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti, susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Turske i konferencija za novinare.

Predsjednik Republike Turske sastat će se i s delegacijama Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH.

Tokom posjete predviđeno je potpisivanje memoranduma, ugovora i sporazuma između BiH i Republike Turske, najavila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Izmjene režima saobraćaja

Privremene izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja u Sarajevu najavljene su za danas od 10.30 do 12.00 sati, zbog ceremonije dočeka predsjednika Republike Turske koji dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini.

U navedenom terminu tramvaji neće saobraćati od Skenderije prema Baščaršiji. Tramvajski saobraćaj odvijat će se, dakle, preko okretnice Skenderija, saopćio je GRAS.

Autobuske i minibuske linije koje polaze s terminala Dom Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II, kao i autobuske linije s terminala Park za Jagomir, Šip-Bušća, Hrastovi II i Sedrenik, u navedenom periodu će polaziti s terminala Sutjeska.

Na autobuskoj liniji broj 31e na relaciji Vijećnica – Dobrinja, autobusi će od Skenderije saobraćati trolejbuskom trasom do Trga Austrije.

GRAS je također saopćio da su ove privremene izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.