konstituirajuća sjednica

Esed Kadrić novi gradonačelnik Brčkog

Dosadašnji gradonačelnik Siniša Milić (SNSD) imenovan predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH

Skupština Brčko distrikta BiH održala je konstituirajuću sjednicu na kojoj su novi zastupnici položili prisegu, a za novog gradonačelnika izabran je Esed Kadrić (SDA), javlja Fena.

Dosadašnji gradonačelnik Siniša Milić (SNSD) imenovan predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH, a za dopredsjednika izabran je Ivo Filipović (HDZ BiH), saopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Esed Kadrić najavio je da će sljedeća godina biti godina velikih reformi u Brčkom u institucionalnom smislu i godina priprema za realizaciju velikih značajnih infrastrukturnih projekata te da slijedi izazovno razdoblje za novi saziv Vlade.

– Neophodno je istaknuti da će nova vlada u suradnji s parlamentarnom većinom već od sutra intenzivno raditi na pripremi novog proračuna za 2021. godinu sa svim elementima koji moraju odgovoriti na negativne posljedice pandemije koronavirusa. U svemu vidimo veliku šansu za javno investiranje koje će nadomjestiti trenutačnu krizu u kojoj se nalazimo – rekao je Kadrić.