BiH

konstituirajuća sjednica

Esed Kadrić novi gradonačelnik Brčkog

23/12/2020

Dosadašnji gradonačelnik Siniša Milić (SNSD) imenovan predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH

Skupština Brčko distrikta BiH održala je konstituirajuću sjednicu na kojoj su novi zastupnici položili prisegu, a za novog gradonačelnika izabran je Esed Kadrić (SDA), javlja Fena.

Dosadašnji gradonačelnik Siniša Milić (SNSD) imenovan predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH, a za dopredsjednika izabran je Ivo Filipović (HDZ BiH), saopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Esed Kadrić najavio je da će sljedeća godina biti godina velikih reformi u Brčkom u institucionalnom smislu i godina priprema za realizaciju velikih značajnih infrastrukturnih projekata te da slijedi izazovno razdoblje za novi saziv Vlade.

– Neophodno je istaknuti da će nova vlada u suradnji s parlamentarnom većinom već od sutra intenzivno raditi na pripremi novog proračuna za 2021. godinu sa svim elementima koji moraju odgovoriti na negativne posljedice pandemije koronavirusa. U svemu vidimo veliku šansu za javno investiranje koje će nadomjestiti trenutačnu krizu u kojoj se nalazimo – rekao je Kadrić.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.