Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

EUFOR: Kontaktirali smo direktora škole, ali ne zbog Vučićeve donacije

dodik vucic

Iz EUFOR-a kažu da u okviru posjeta školama obično nude i obuke u poznavanju opasnosti od mina

Banjalučka kancelarija EUFOR-a potvrdila je da je kontaktirala Gimnaziju u Mrkonjić Gradu, ali ne zbog posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i opreme koju je donirao ovoj školi.

Iz EUFOR-a su za Alternativnu televiziju naveli da njihovi timovi redovno posjećuju lokalne zajednice, uključujući škole, da bi se upoznali o opštoj situaciji i problemima koje zajednice imaju.

“Tim za vezu EUFOR-a iz Banjaluke kontaktirao je direktora Gimnazije da bi utvrdio da li je škola zainteresovana za posjetu. Vojnici su iz pristojnosti pitali da li je posjeta predsjednika Vučića protekla dobro. Ni u jednom trenutku nije postojala namjera da se vrši inspekcija ili kontrola donacije”, naveli su iz EUFOR-a.

Iz EUFOR-a kažu da u okviru posjeta školama obično nude i obuke u poznavanju opasnosti od mina, ističući da timovi za osmatranje i vezu EUFOR-a godišnje održe obuku u poznavanju opasnosti od mina za 15.000 polaznika.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ranije je saopšteno da im Kancelarija EUFOR-a u Banjaluci nije uputila pisani zahtjev za posjetu Gimnaziji Mrkonjić Grad u vezi sa jučerašnjom donacijom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića toj školi.

Iz Ministarstva su naveli da ih je direktor Gimnazije Mrkonjić Grad Zoran Bjelajac obavijestio da su ga predstavnici EUFOR-a iz Banjaluke telefonski kontaktirali sa zahtjevom da posjete školu povodom donacije.

Donacija koju je dobila Gimnazija Mrkonjić Grad prilikom posjete Vučića odnosi se na dvadeset laptopa za kabinet informatike i sto knjiga za biblioteku, dok će finansijska pomoć namijenjena za rekonstrukciju škole i opremanje kabineta biti realizovana tokom godine.