Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Proslavio krsnu slavu

Evo gdje je bio Dodik dok su se članovi Predsjedništva sastajali s komandantom NATO-a

dodik-slava-4

U međuvremenu, ostala dva člana Predsjedništva BiH, Komšić i Džaferović, sastali su se sa admiralom James Foggoom, komandantom Zajedničke komande snaga NATO-a u Napulju

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, proslavlja krsnu slavu Đurđevdan, a sveti čin molitve danas je obavio njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Osim članova Dodikove porodice, na slavi u Aleksandrovcu, kod Laktaša, su i brojni gosti, uključujući i visoke zvaničnike iz političkog života i diplomatskog kora.

Na slavi su, tako, bili i Željka Cvijanović, predsjednica Srpske, Radovan Višković, premijer Srpske, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, Petar Ivancov, ambasador Rusije u BiH, te mnogi drugi.

U međuvremenu, ostala dva člana Predsjedništva BiH sastali su se sa admiralom James Foggoom, komandantom Zajedničke komande snaga NATO-a u Napulju.

Foggo je izjavio u Sarajevu da ne vidi razloge zašto Republika Srpska ne želi da Bosna i Hercegovina bude članica NATO-a. To je savez koji štiti države članice, sprečava nasilje, prevashodno izvodi odbrambene a ne ofanzivne operacije, naglasio je.

Tim riječima odgovorio je na jedno od novinarskih pitanja i napomenuo također da je proteklih godina Republika Srpska mijenjala stavove o Akcijskom planu za članstvo (MAP) u NATO-u.