Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Bjelašnici jutros 34 centimetra snijega, u Sarajevu deset

snijeg u bihacu (9)

Zbog snježnih padavina koje su tokom jučerašnjeg dana zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, a nastavile i u toku noću, saobraćaj se odvija otežano i usporeno, naročito na dionicama u višim predjelima, prenosi Anadolu Agency (A

Najviše snijega palo je na planinskom prevoju Ivan Sedlu – 36 centimetara i olimpijskoj planini Bjelašnici gdje je jutros izmjereno 34 centimetara, dok je u Sarajevu zabilježeno 10 centimetara snježnog pokrivača, pokazuju posljednja mjerenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosna i Hercegovine.

U Sokocu i Mrkonjić gradu izmjereno je sedam centimetara snijega, a u Bihaću šest.

Prema prognozama FHMZ, danas prijepodne slab snijeg će padati u centralnim istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U centralnim i istočnim područjima zemlje zadržaće se pretežno oblačno vrijeme.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će oslabiti krajem dana.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između minus jedan i pet stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od šest do deset.

Sarajevu pretežno oblačno, prijepodne sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko jedan stepen Celzijusov.