Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Evo u kojim dijelovima BiH se očekuju kiša i snijeg

snijeg sarajevo fena

Danas prijepodne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa susnježicom ili snijegom

U Bosni i Herceogovini jutros je pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u centalnim i istočnim područjima.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac -1, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 1, Bugojno, Livno, Prijedor i Tuzla 2, Drvar 3, Gradačac i Zenica 4, Široki Brijeg i Trebinje 6, Stolac 8, Mostar 9 i Neum 10 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Danas prijepodne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može padati i kiša. U ostalim područjima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U Sarajevu oblačno, prije podne sa susnježicom ili slabim snijegom. Temperatura zraka između 0 i 3 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak prolazno naoblačenje, prije podne, padavinama u Krajini, dijelu centralne i sjeverne Bosne, uglavnom kiša u nizinama i snijeg u višim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

U petak prije podne po kotlinama u Bosni magla. U drugom dijelu dana prolazno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Prije podne u subotu po kotlinama u Bosni magla. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 12 stepeni.

Početkom druge polovine januara, prema trenutnim raspoloživim podacima nastavit će se nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini i u nižim područjima Bosne, i sa snijegom i susnježicom u planinama i pretplaninskim predjelima.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -5°C i 1°C u Bosni do 4°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 0°C i 5°C u Bosni do 9°C u Hercegovini – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.