BiH

Ford SUV

Evropska unija donirala pet automobila Graničnoj policiji BiH

13/12/2019

Evropska unija do sada je osigurala ukupno 36 miliona eura bespovratnih sredstava za nastavak podrške Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanja granicama u kontekstu povećanog broja migranata i izbjeglica prisutnih u zemlji od kraja 2017. godine

Izaslanstvo Evropske unije u BiH u petak je predalo ključeve pet novih Ford SUV automobila predstavnicima Granične policije BiH ukupne vrijednosti 124,200 eura.

Šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutrašnje poslove i reformu javne uprave uime Izaslanstva Evropske unije Nicolas Bizel predao je ključeve zamjeniku direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, priopćeno je iz Granične policije BiH.

– Ovaj tip vozila uvelike će pomoći unaprjeđenju kapaciteta službenika Granične policije koji se suočavaju s izazovima migrantske krize – kazao je tom prigodom Halač.

Evropska unija do sada je osigurala ukupno 36 miliona eura bespovratnih sredstava za nastavak podrške Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanja granicama u kontekstu povećanog broja migranata i izbjeglica prisutnih u zemlji od kraja 2017. godine.

Dosadašnja pomoć osigurana sredstvima EU-a Graničnoj policiji BiH uključuje minibus vozilo donirano u veljači ove godine, kao i jačanje kapaciteta kroz financiranje smještaja policijskih službenika te plaćanje goriva za vozila koja koriste policijski službenici u redovitom obavljanju aktivnosti, navodi se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.