Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nenadić-Sattler

Evropska unija priprema pakete pomoći za Bosnu i Hercegovinu

johann_sattler (1)

Zajednički stav Nenadića i Sattlera je da je izuzetno važno i u ovakvim životnim situacijama očuvati transparentnost te dostignuti nivo borbe protiv korupcije, kada su izazovi ove vrste posebno naglašeni

Evropska unija priprema pakete pomoći za Bosnu i Hercegovinu, za osiguravanje medicinske opreme i ublažavanje posljedica po privredu.

Informacija je to koju je šef Evropske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler kazao premijeru Kantona Sarajevo Mariju Nenadiću tokom telefonskog razgovora.

Zajednički stav Nenadića i Sattlera je da je izuzetno važno i u ovakvim životnim situacijama očuvati transparentnost te dostignuti nivo borbe protiv korupcije, kada su izazovi ove vrste posebno naglašeni.

Sattler je informiran o poduzetim aktivnostima na provedbi svih do sada donesenih naredbi, o stanju zaliha i nivou spremnosti Kantona Sarajevo da se nosi s ovim globalnim izazovom.

Razgovarali su i o položaju migranata i drugih ranjivih grupa, kao i o svim aktivnostima koje su poduzete na ovom planu.

Sattler je čestitao Vladi Kantona Sarajevo i premijeru na poduzetim mjerama, a dogovoreno je da će se na dnevnoj bazi razmjenjivati informacije, a posebno ukoliko se dogode promjene određenih okolnosti i prioriteta, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.