Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Borba će se nastaviti"

Fadil Novalić se jutros oglasio na Facebooku: Strani režiseri i domaći izvođači

novalic oglasio se
FOTO: Facebook / Fadil Novalić

Podsjetimo, u maju prošle godine prostepeno Sudsko vijeće osudilo je Novalića na četiri godine zatvora, Fireta Hodžića na pet i Fahrudina Solaka na šest godina zatvora

“Dragi prijatelji, hvala vam svima na ogromnoj podršci. Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke”, stoji u poruci na Facebooku koju je jutros objavio Fadil Novalić, bivši premijer Federacije BiH i aktuelni zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Novalić se oglasio na Facebooku nakon što je sinoć saznao da je Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo prvostepenu presudu u predmetu “Respiratori” kojom je Novalić osuđen na četiri godine zatvora.

Novalić je u poruci ustvrdio da je njegova izjava koju je Federalna TV sinoć objavila,a prenijeli brojni mediji, među njima i Fokus, izmišljena.

“Strani režiseri i domaći izvođači su grubim kršenjem prava i gaženjem pravde doveli ovaj proces do kraja.

Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila a mediji koji su izvodili projekat horski prenijeli.

Rekao sam da ću strukturu koja je ovaj projekat osmislila razotkriti. Narednih dana ću iznijeti sve informacije kojim raspolažem u vezi ovog montiranog procesa.

Borba će se nastaviti i pravda će pobijediti”, poručio je Novalić.

Dragi prijatelji, hvala vam svima na ogromnoj podršci. Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke.Strani…

Posted by Fadil Novalić on Saturday, January 27, 2024

Podsjetimo, u maju prošle godine prostepeno Sudsko vijeće osudilo je Novalića na četiri godine zatvora, Fireta Hodžića na pet i Fahrudina Solaka na šest godina zatvora. Svima njima potvrđena je presuda. Potvrđena je i oslobađajuća presuda Jelki Milićević, tadašnjoj ministrici finansija u Vladi FBiH i Novalićevoj zamjenici.