Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

britanski ambasador

Field: Dodik je danas iznio niz navoda o meni od kojih nijedan nije tačan

matt-field

“Moj fokus ostaje na pitanjima koja mi građani BiH ponavljaju: ekonomija, budućnost djece, veći troškovi života i nedostatak političke odgovornosti”, naveo je Field

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas “da nema bilo kakvih nezakonitosti prilikom kupovine njegove vile u beogradskom naselju Dedinje” u susjednoj Srbiji, a cijeli slučaj je nazvao “politički motivisanim, iza kojeg stoje zapadne ambasade”, nakon što je u utorak dao iskaz državnom tužilaštvu u Sarajevu.

Dodik, koji je i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ranije je rekao da je vilu platio novcem od kredita, no ispostavilo se da je kredit u Pavlović banci podigao tek godinu kasnije.

Dodik je pred novinarima ustvrdio da je Tužilaštvo BiH pod utjecajem stranih ambasada, uključujući i britansku ambasadu u BiH. Rekao je da je britanski ambasador u BiH Matt Field najavio potez tužilaštva na svom blogu prije nego se on desio. Ubrzo je uslijedio odgovor britanskog ambasadora.

“Član Predsjedništva BiH gospodin Dodik je danas iznio niz navoda o meni od kojih nijedan nije tačan – lako za provjeriti. Moj fokus ostaje na pitanjima koja mi građani BiH ponavljaju: ekonomija, budućnost djece, veći troškovi života i nedostatak političke odgovornosti”, naveo je Field.