BiH

Britanski ambasdaor

Field: Sramota što je Mostar jedanaest godina bez izbora

13/09/2019

Po njegovim riječima, Velika Britanija svjesna je problema s kojima se Mostar suočava

Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini u petak je u Mostaru organiziralo niz aktivnosti u okviru kojih je britanski ambasador Matt Field razgovor s građanima te posjetio obrazovne ustanove i nevladine udruge.

– Cijela britanska ambasada danas je u Mostaru kako bi pokazalo svoju zainteresiranost za ovaj grad, ali i neposredno saslušalo njegove građane, kako bi se upoznali s njihovim potrebama i problemima – kazao je britanski ambasador Matt Field u izjavi za novinare.

Po njegovim riječima, Velika Britanija svjesna je problema s kojima se Mostar suočava.

– Ne možemo smatrati normalnom ovu situaciju da u Mostaru jedanaest godina nema lokalnih izbora. To je sramota za demokratiju u zemlji. To je bezbroj izgubljenih prilika za ovdašnje građane – poručio je veleposlanik Field.

U nastavku današnjih aktivnosti britanski veleposlanik posjetit će Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru gdje će s učenicima razgovarati o problemima mladih i njihovoj budućnosti te Četvrtu osnovnu školu gdje će održati interaktivni sat na engleskom jeziku.

Posjeta Mostaru bit će završena večerašnjim koncertom benda Britanske ambasade u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Roslaes”. Novac prikupljen od prodaje karata bit će doniran Centru “Los Rosales”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.