Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

afera s respiratorima

Fikret Hodžić ponovo u Tužilaštvu BiH, branio se šutnjom

fikret hodzic

Hodžić je u Tužilaštvo BiH stigao u pratnji advokatice Adne Dobojlić koja je novinarima po izlasku iz zgrade Državnog tužilaštva kazala da se njen klijent danas branio šutnjom

U Tužilaštvu BiH danas je ponovo ispitan osumnjičeni Fikret Hodžić, vlasnik firme Srebrena malina koja je kupila 100 kineskih respiratora koji još uvijek nisu u zvaničnoj upotrebi zbog problema sa verifikacijom. Za to je utrošeno 10,5 miliona KM koje je odobrila Vlada FBiH Federalnoj upravi civilne zaštite.

Hodžić je u Tužilaštvo BiH stigao u pratnji advokatice Adne Dobojlić koja je novinarima po izlasku iz zgrade Državnog tužilaštva kazala da se njen klijent danas branio šutnjom.

Ranije je ispitan Asim Sarajlić kojeg je Sud BiH novčano kaznio zbog odbijanja saradnje sa Tužilaštvo BiH odnosno što je odbio dati PIN kod za otključavanje mobilnog telefona koji mu je oduzet.

U aferi „Respirator“ osumnjičeni su i federalni premijer Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, Hodžić i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.