u 14.30 sati

Forto najavio sjednicu Vlade KS, tema ostavka 13 anesteziologa

Komemorativna sjednica za poginule građane Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine
05.02.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zajednicka komemorativna sjednica Skupstine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeca Sarajeva i opcinskih vijeca s podrucja Kantona Sarajevo povodom Dana sjecanja na sve poginule gradjane Sarajeva u periodu 1992.-1995. godina i 27. godisnjice stradanja gradjana Sarajeva na trznici Markale. Edin Forto Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Kazao je da će na sjednici biti razmatrana aktualna situacija u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), odnosno razlozi ostavke 13 anesteziologa u toj zdravstvenoj instituciji

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, najavio je za danas sjednicu Vlade KS, koja će biti održana u 14.30 sati.

Kazao je da će na sjednici biti razmatrana aktualna situacija u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), odnosno razlozi ostavke 13 anesteziologa u toj zdravstvenoj instituciji.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić je danas zastupnicima Skupštine KS kazao da je 13 anesteziologa podnijelo ostavke, navodno zbog mobinga koji su trpjeli. Dodao je i to da će učiniti sve kako bi anesteziolozi dobili posao, i kako ne bi išli van BiH.

U tom smislu je zastupnik Skupštine KS Zvonko Marić kazao je da je odlaskom anesteziologa kapacitiranost na KCUS-u smanjena, ali da treba naći načina da im se pruži podrška.

Nakon sjednice Vlade KS u 15.30 sati će biti održana i konferencija za medije.