Frontmen “Riblje čorbe” otkrio ko je dao ime Republici Srpskoj

bora-djordjevic

Frontmen “Riblje čorbe” Borislav Bora Đorđević izjavio je da je “važno da Republika Srpska opstane i da se spoji sa Srbijom”.

“Mnogo je važno da Republika Srpska opstane, pa i da se spoji sa maticom Srbijom. Iskreno se nadam tome”, rekao je Đorđević Srni.

On je povodom 9. januara, “Dana RS”, podsjetio na ljude koji nisu više živi, a koji su, kako kaže, “mnogo značajni za Republiku Srpsku”, a riječ je o glumcu Danilu Lazoviću, koji je dao ime Republici Srpskoj i piscu i slikaru Momi Kaporu, koji je bio “senator Republike Srpske”.

“Ne znam koliko to ljudi znaju, ali kada se raspravljalo o tome kako će se zvati buduća država, Danilo Lazović je predložio da se zove Srpska”, rekao je Đorđević.

On kaže da je lično poznaje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da veoma poštuje njegove humanitarne akcije, kao i ono što je uradio za infrastrukturu Republike Srpske.

Đorđević navodi i da je proslavljeni režiser Emir Kusturica “uradio mnogo veliku stvar sagradivši u Republici Srpskoj Andrićgrad, a u Srbiji Drvengrad”.