Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goran Milić gostovao na tribini “Kazivanje svjetskog putnika”

goran milic

U organizaciji magazina “Vedrina” i Međunarodnog centra “Terra”, večeras je u Mostaru upriličena tribina “Kazivanja svjetskog putnika” na kojoj je gostovao jedan od najuglednijih novinara regije i direktor programa Aljazeera Balkans Goran Milić.

Tribinu je vodio novinar i dugogodišnji Milićev suradnik Ilko Barbarić.

U svom izlaganju Milić je govorio o temama: “Je li se živjelo bolje nekad ili danas?”, “Žive li bolje na zapadu ili kod nas?”, “Kako možemo promijeniti stvari u vremenu globalne ekonomske krize?”, “Razlike kulta i kulture rada kod nas i u svijetu” i dr.

Po riječima urednice magazina “Vedrina” Roberte Kapsalis, ovo je prva u nizu tribina s Goranom Milićem, koja je zamišljena kao otvorena, pomalo zabavnog tipa, a sljedeće će biti vrlo skoro u drugim hercegovačkim gradovima.

Istakla je da do proljeća planiraju obići cijelu Hercegovinu te da saradnja Gorana Milića i Ilke Barbarića traje veoma dugo.

Milić je, kako je kazala, izrazio veliku simpatiju prema magazinu “Vedrina” i često se pojavi kao gost i sudionik na događajima koje organizuje taj magazin.

– Na neki način to je kombinacija kolegijalnosti i želje, pružiti ljudima nešto pozitivno, pružiti im neku ideju. Mi se nadamo, ako večeras neko dobije barem jednu ideju kako uljepšati i poboljšati život, da smo postigli ono što je dobro – kazala je Kapsalis.