Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisani ugovori

Grad Sarajevo izdvojio 100.000 KM za potrebe vjerskih zajednica i crkava

skaka (1)

Riječ je o 21 ugovoru prema kojima su predviđena sredstva raspoređena i dodijeljena u skladu sa iskazanim potrebama i prioritetima vjerskih zajednica i crkava

Grad Sarajevo je ove godine izdvojio 100.000 KM za potrebe vjerskih zajednica i crkava.

Time ne samo da Grad nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske i svakog drugog vida podrške, već je iznos za projekte vjerskih zajednica i crkava udvostručio u odnosu na prošlu godinu, saopćeno je iz Gradske uprave.

Tim povodom, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka potpisao je ugovore s predstavnicima Islamske zajednice u BiH, Katoličke crkve u BiH, Srpske pravoslavne crkve u BiH i Jevrejske zajednice BiH, o realizaciji odobrenih sredstava tekućeg granta u budžetu Grada Sarajeva u 2019. godini.

Riječ je o 21 ugovoru prema kojima su predviđena sredstva raspoređena i dodijeljena u skladu sa iskazanim potrebama i prioritetima vjerskih zajednica i crkava.

Gradonačelnik Skaka je ovom prilikom zahvalio predstavnicima vjerskih zajednica i crkava na njihovoj aktivnoj ulozi u očuvanju i promicanju multietničkih vrijednosti Grada Sarajeva.

– Sarajevo je položilo civilizacijski ispit očuvanja suživota i tolerancije, a vaša uloga u stvaranju svijeta uzajamnog razumijevanja i osnaživanja višestoljetne, tradicijske upućenosti jednih na druge, od neprocjenjivog je značaja. Nadam se da ćemo i ubuduće imati ovako dobru saradnju i prijateljske odnose na dobrobit svih nas – kazao je Skaka.

Dodao je da su ove godine u tekućem grantu Budžeta Grada Sarajeva predviđena sredstva za programe i projekte vjerskih zajednica i crkava koje djeluju kako na području Sarajeva, tako i šire.

– U obavezi je Sarajeva kao glavnog grada da pomogne rad ovakvih organizacija na cijelom području Bosne i Hercegovine – zaključio je Skaka.