Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

finansijska pomoć

Grad Zenica partner u sklopu USAID-ovog Projekta pomoći lokalnoj upravi

Kasumović i Murphy

Projekat pomoći lokalnoj upravi finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a vrijedan je 12,8 miliona dolara

U sklopu USAID-ovog Projekta pomoći lokalnoj upravi jedna od partnerskih lokalnih zajednica je i Grad Zenica. U povodu početka realizacije tog projekta u Sarajevu je upriličena svečanost kojoj su prisustvovali gradonačelnici odnosno načelnici partnerskih jedinica lokalne samouprave.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy i gradonačelnici i načelnici odabranih općina su ovom prilikom potpisali zajedničke izjave, a uime Grada Zenice je to učinio gradonačelnik Fuad Kasumović, saopćeno je iz gradske Pres-službe.

-Hvala Vladi Sjedinjenih Američkih Država na dosadašnjoj podršci. Posebno me raduje što je ovaj projekat usmjeren na lokalne uprave, jer je lokalna zajednica zapravo mjesto gdje se rješava najviše potreba i problema građana. Grad Zenica na čelu sa mnom opredijeljen je za poboljšanje kvaliteta usluga koje pružamo, u cilju povećanja zadovoljstva svih naših građana – istakao je Kasumović.

Projekat pomoći lokalnoj upravi finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a vrijedan je 12,8 miliona dolara.

Cilj Projekta jeste efikasnije, transparentnije i odgovornije pružanje javnih usluga građanima i poslovnim subjektima, te jačanje kapaciteta za ispunjavanje društveno-ekonomskih potreba grada.

Predviđeno je da Projekat bude implementiran u 30 lokalnih zajednica, tokom narednih pet godina.

Lokalne zajednice odabrane u prvoj grupi su: Grad Zenica, Gradačac, Lopare, Modriča, Petrovo, Šamac, Teslić, Tuzla, Vareš, Zavidovići i Žepče, navodi se u saopćenju.