Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Stolac protiv nasilja"

Građani Stoca održali protestnu šetnju zbog napada na mladiće, traže kazne za počinitelje

protest stolac napad mladici
Foto: Fena

Okupljeni građani pozvali su kantonalni MUP i Tužilaštvo da hitno provedu istragu o ovom slučaju i da kazne počinitelje

Povodom napada na četvoricu mladića koji se desio proteklog vikenda u Maslinama kod Stoca, u utorak je u tom gradu upriličen neformalni skup građana i šetnja gradom pod motom „Stolac protiv nasilja“.

Okupljeni građani pozvali su kantonalni MUP i Tužilaštvo da hitno provedu istragu o ovom slučaju i da kazne počinitelje.

Napad na mladiće dogodio se u noći sa nedjelje na ponedjeljak, oko ponoći, kada je skupina od desetak osoba s tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M. A. (2004) iz Poplašića, Stolac, u kome su bile još tri osobe.

Prema policijskim navodima, napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M. A., a zatim su palicama pretukli putnike iz vozila, kojima je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) izvijestilo je ranije danas da je policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četvoricu mladića iz Stoca.

Istakli su kako MUP i Tužilaštvo nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju otkrivanja svih počinilaca i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, te procesuiranja počinilaca.