BiH

Od 10 sati

Gradski bazeni u Zenici sutra otvaraju kapije za kupače

22/06/2021

Prvi dan kupanja, kao svih proteklih godina, bit će besplatan za sve posjetioce

Zaposlenici Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima u gradu Zenica, koje upravlja Gradskim bazenima u naselju Crkvice, napunilo je vodom sve bazene pa će sutra, u 10.00 sati, početi sezona kupanja i u tom gradu – najavio je na današnjoj press-konferenciji direktor tog preduzeća Nedim Talić.

On je istakao kako su, uz pomoć Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica, uspjeli otkloniti kvarove te da će i ove godine sezona kupanja početi u uobičajeno vrijeme, u drugoj polovici juna. Prvi dan kupanja, kao svih proteklih godina, bit će besplatan za sve posjetioce.

– Potrudit ćemo se da uljepšamo ovu ljetnu sezonu svim građankama i građanima Zenice – od ugostiteljstva, do društvenih i zabavnih sadržaja. U nekim najavama, imamo organizaciju koncerta na kompleksu bazena, što će upotpuniti sadržaje. Planirani su i turniri u košarci, malom nogometu i odbojci na plaži – kazao je Talić.

Najavio je kako će organizacija koncerta i drugih sadržaja zavisiti od higijensko-epidemiološke situacije, koja je u ovom trenutku povoljna.

Cijene ulaznica ostat će nepromijenjene – cjelodnevna karta za odrasle koštat će 4 KM, a za djecu 2 KM, dok će poludnevna karta, koja će važiti od 15.00 – 19.00 sati, cijena ulaznica biti duplo manja za obje kategorije. Bazeni će, u skladu s higijensko-epidemiološkim kriterijumima, dnevno moći primiti oko 1.000 posjetilaca.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.