Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Edukacija

Udruženje “Ruku na srce” ljeto započinje novim projektima

iskoristi ljeto@1x-1 (1)

U 10 godina rada, volonteri Udruženja „Ruku na srce“, uspješno su realizovali mnogo projekata i ne misle stati

U Udruženju „Ruku na srce“ ljeto će biti radno i puno novih kreativnih i edukativnih aktivnosti. Nakon realizacije mnogih projekata u prethodnom periodu, ovog ljeta u fokus djelovanja stavljamo edukaciju naših korisnika.

Kao krunu projekta “Mladi i tranzicija iz osnovne u srednju školu“, u sklopu kojeg su učenici IX razreda iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo imalo je priliku tokom 14 sedmica pohađati dodatnu nastavu iz svih redovnih školskih predmeta, Udruženje organizuje nagradno takmičenje iz matematike. Gradivo takmičenja će obuhvatiti materiju za sve razrede osnovne škole (I-IX razred), a učešće je omogućeno svim učenicima/ama od V do IX razreda osnovne škole.

Glavne nagrade za prva tri mjesta na takmičenju su: 2 laptopa i 1 tablet. Glavne nagrade obezbijedio je naš dugogodišnji partner i sponzor ovog takmičenja: System Verification BH d.o.o. Također, za sve ostale učesnike bit će obezbijeđeni poklon paketi naših sponzora.
Udruženje „Ruku na srce“ u naredna dva mjeseca realizovat će i niz edukativnih i kreativnih radionica a djecu uzrasta od 13 do 18 godina i to: Učenje iz knjiga u 6 koraka, Učionica bez nasilja, Pitaj psihologa, Dogs Trust, Tehnike javnog nastupa, Kako postati mladi naučnik!? i Razmišljanje na drugačiji način.
Edukacije će držati naši volonteri koji su stručnjaci iz svake od oblasti koje će biti teme na radionicama.

U 10 godina rada, volonteri Udruženja „Ruku na srce“, uspješno su realizovali mnogo projekata i ne misle stati. Ljeto, sunce i toplije vrijeme samo su podsticaj da radimo dalje i našim korisnicima omogućimo učešće u sve više aktivnosti i projekata.

Pozivamo naše sugrađane da podrže naše aktivnosti kroz donacije na broj žiro računa 1990490056036171 (Sparkasse Bank DD BiH, primalac: Udruženje “Ruku na srce”, adresa: Hakije Turajlića 33) ili kroz prijavu za volontiranje u našem Udruženju na linku: http://rukunasrce.ba/volontiraj/.
Družimo se, učimo zajedno, zabavljamo se i volontiramo. Mi ljepše provedeno ljeto ne možemo zamisliti, a više informacija o našim aktivnostima možete pronaći na nalozima Udruženja „Ruku na srce“ na društvenim mrežama: facebook, instagram, twitter, linkedin.