Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

traže odgovor

Gradski odbor SNSD Mostar oštro osudio istupe Valentina Incka

Inzko nakon sastanka PIC-a: Ne može niži nivo imati referendum

Mostarski odbor SNSD-a pozvao je Incka da kaže zašto se nikada nije javno založio za sankcionisanje odgovornih za neprovođenje ostalih 70, 80, 90 ili ko zna koliko neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH

Gradski odbor SNSD Mostar oštro je osudio istupe visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, koji poziva na sankcionisanje proslave Dana Republike Srpske, 9. januara, ocijenivši da je riječ o selektivnom pristupu kojim je naveo da se građani zapitaju da li je potrebno njegovo prisustvo u BiH.

Mostarski odbor SNSD-a pozvao je Incka da kaže zašto se nikada nije javno založio za sankcionisanje odgovornih za neprovođenje ostalih 70, 80, 90 ili ko zna koliko neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH.

“Neprovedene odluke više niko i ne broji, niti Ustavni sud BiH uzima za ozbiljno”, smatraju u Gradskom odboru SNSD-a u Mostaru.

Iz ovog odbora napominju da je za sve narode u Mostaru najvažnija odluka Ustavnog suda iz 2010. o izborima u Mostaru, koja nikada nije provedena, pa tako ni izbori u tom gradu nisu održani od 2008. godine, čineći time od Mostara “grad slučaj”.

Vjerovatno je, kako ističu, Mostar jedini grad na svijetu u kome narod 12 godina nema mogućnost da bira svoju lokalnu vlast.

“Ali, takve odluke od kojih uveliko zavisi život običnim građanima ove zemlje, očigledno ne zanimaju Incka, a ni njegove nalogodavce”, navodi se u saopštenju.