Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija BiH: Lišen slobode državljanin Slovenije

granicna policija bih

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u ponedjeljak su lišili slobode državljanina Republike Slovenije, za kojim je Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i promet droga”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osoba inicijala M. B. (1989.) je kontrolisana pri izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i biće predata nadležnom organu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na Međunarodnom graničnom prelazu Izačić prilikom ulaska u BiH 9. aprila lišen je slobode A. L. (1963.), jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnih djela “nasilje u porodici” i “lake tjelesne povrede”. Službenici JGP Izačić predali su državljanina Republike Hrvatske pripadnicima Sudske policije Bihać.

Službenici JGP Brod pri ulasku u BiH na MGP Brod 7. aprila lišili su slobode R. L. (1976.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Okružno tužilaštvo u Doboju zbog krivičnog djela “teška krađa”. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske stanice Doboj Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.