Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"8. februar"

Grupa “Pravda za Dženana” uoči protesta objavila zanimljiv video

pravda za dzenana

Od prvog dana njegova porodica tvrdila je da je Dženan ubijen, te je ovo rijedak slučaj u pravosuđu u kojem su optuženi, odbrana i porodica žrtve bili na istoj strani tokom postupka

Protest pod nazivom “Pravda za Dženana Memića” bit će održani ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu 8. februara, na četvrtu godišnjicu njegovog stradanja.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu je u ponovljenom postupku ponovo oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića koji su se teretili za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je, kako se u optužnici Tužilaštva KS navodi, stradao Memić.

Od prvog dana njegova porodica tvrdila je da je Dženan ubijen, te je ovo rijedak slučaj u pravosuđu u kojem su optuženi, odbrana i porodica žrtve bili na istoj strani tokom postupka.

Na Facebook grupi “Pravda za Dženana Memića” danas je objavljen zanimljiva video kompilacija kao poziv na subotnji protest ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Uz objavljeni video stoji kratka poruka “Molim vas dijelite dalje, bitno je”, te ispod toga “Pravda za Dženana Memića”. Pogledajte video…