Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gužve na graničnim prelazima Ivanica, Doljani i Izačić na izlazu iz BiH

granica_granicni_prelaz_guzve

Gužve na graničnim prelazima Ivanica, Doljani i Izačić na izlazu i Bosanska Gradiška na ulazu u BiH

Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza, a izdvajaju se granični prelazi Ivanica, Doljani i Izačić na izlazu i Bosanska Gradiška na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su nešto kraća.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Inače, ovoga jutra nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Vozi se uz povoljne vremenske uslove, a frekvencija vozila u jutarnjim satima, umjerenog je intenziteta.

Vozači se pozivaju na opreznu vožnju i upozoravaju na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajaju se putni pravci M-5 Gromiljak-Blažuj, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.