Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gužve na graničnim prelazima: U Doljanima se čeka oko dva sata

doljani

Na svim putevima u Bosni i Hercegovini saobraćaj se odvija uz nešto pojačanu frekvenciju, a čekanja se i danas bilježe na graničnim prelazima, na Doljanima oko dva sata na izlazu iz BiH, na ulazu pola sata, na Ivanici se čeka sat i pol na izlazu, dok se na Izačiću i Prisiki čeka oko 45 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima vozila se zadržavaju do 30 minuta. Nešto manja gužva na južnom izlazu iz BiH je na graničnom prelazu Gabela Polje koji je do 1. oktobra otvoren u statusu međunarodnog graničnog prelaza kako bi se rasteretio granični prelaz Doljani.

Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u BiH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz nešto jaču frekvenciju vozila. Posebno je frekventno na dionici M-17 Srajevo-Mostar-GP Doljani, saopćio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Slabija kiša povremeno pada u Bosni, pa apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.
Na dionici autoputa A-1 Visoko-Dobrinje izvode se radovi na sanaciji dilatacionih naprava na mostu M6 zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obratno.

Zbog održavanja autotrke na brdskim stazama “Vlasenica 2015” danas do 13,30 sati na dionici magistaralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak (u dužini od 7,1 km) saobraćaj je obustavljen. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.