Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hadžikadić: U Predsjedništvo trebaju ući barem dva kandidata koja BiH žele dobro

mirsad hadzikadic

Bosna i Hercegovina već godinama ide ka ambisu podjele orkestrirane od strane vodećih stranaka koje su jedino zainteresovane za vlast pa čak i po cijenu raspada države, kaže se u saopćenju za javnost kandidata za člana Predsjedništva BiH Mirsada Hadžikadića, te dodaje:

Interes i dobrobit građana ih ne interesuje.

Interes i dobrobit naroda ih ne interesuje.

Interes i dobrobit države ih ne interesuje.

Bošnjačke stranke moraju da prepoznaju historijski trenutak u kojem se država nalazi i da urade sve što je u njihovoj moći da u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine uđu bar dva kandidata koja žele državi dobro.

To zahtijeva dogovor.

To zahtijeva odgovornost.

To zahtijeva podređivanje ličnih interea interesima države.

Pozivamo sve stranke i političke organizacije koje imaju kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda da sjednu za sto i izaberu jednog kandidata kojeg će svi podržati.

Također, pozivamo sve stranke koje imaju kandidata za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a koje žele prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, da izaberu jednog kandidata kojeg će svi podržati.

Vremena za eksperimente i nadmudrivanje nema. Došao je trenutak da se spašava Bosna i Hercegovina. Nadamo se da će političari naći snage i mudrosti da se izdignu iznad vlastitih interesa i uraditi ono što je nužno da osiguraju najbolju budućnost Bosne i Hercegovine, kaže se u saopćenju za javnost.