BiH

Održan sastanak u Potočarima

Hamdija Fejzić na čelu Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida

18/03/2019

Za predsjednika Organzacionog odbora imenovan je Hamdija Fejzić, a za potpredsjednike Damir ef. Peštalić i Nisvet Mujanović. Dužnost sekretara obavljat će Nermin Alivuković

Hamdija Fejzić imenovan je za predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine.

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz jula 1995. godine, danas je održan prvi inicijalni sastanak Organizacionog odbora za oblježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrebrenica iz jula 1995. godine.

Na sastanku su izabrani predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora, kao i sekretar.

Za predsjednika Organzacionog odbora imenovan je Hamdija Fejzić, a za potpredsjednike Damir ef. Peštalić i Nisvet Mujanović. Dužnost sekretara obavljat će Nermin Alivuković.

“Drago mi je da smo na najbolji mogući način organizovali ovaj sastanak i izabrali rukovodstvo. Ponovo ćemo se sastati 26. marta kada će biti imenovani predsjednici pododbora, a oni će poslije imati zadatak da formirau svoje pododbore. S ovim današnjim sastankom krećemo u aktivnosti pripreme obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica. Dosta je posla pred nama, ali smatram da će tim ljudi koji će raditi u organizaciji ostati približno isti kao i proteklih godina. Svi oni imaju iskustva, i vjerujem da će sve biti organizovano kako i treba da bude, uz dužnu počast žrtvama genocida”, rekao je Hamdija Fejzić, novoimenovani predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine.

Iz Organizacionog odbora su najavili izgradnju i uređenje Press centra kako bi se medijima olakšao rad.

Članovi Organizacinog odbora su učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, kao i žrtvama terorističkog napada u Novom Zelandu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.