Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaradili oko 800.000 KM

Hapšenje Zeljkovića i ostalih: Maske nabavljane po 0,36 KM, plaćene 6,90!?

Banja Luka: Delegacija EU u Bih uručila medicinsku opremu Institutu za javno zdravstvo RS
03.11.2020., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Heliodrom Univerzitetsko klinickog centra Republike Srpske. Delegacija EU u BiH urucila je Institutu za javno zdravstvo RS medicinsku opremu za borbu protiv epidemije koronavirusa vrijednu vise od 140.000 eura. Branislav Zeljkovic, direktor Instituta za javno zdravstvo RS Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Sumnja se da su Institutu fakturisane maske po cijeni od 6,90 KM po komadu, a nabavljane su za 0,36 KM

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i ostali koji su juče uhapšeni, sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja čime je, sumnja se, pribavljena korist od gotovo 800.000 KM, pišu Nezavisne novine, pozivajući se na svoje izvore.

Kako dodaju sagovornici pomenute novine, između ostalog, sumnja se da su Institutu fakturisane maske po cijeni od 6,90 KM po komadu, a nabavljane su za 0,36 KM.

Podsjetimo, uhapšeni su vlasnik turističke agencije “Travel 4 fun” Saša Marković, direktor firme “Promeding” Dragan Dubravac i direktor “Procontrola” Slavko Bojić, te direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, koji se, kako kažu naši izvori, noćas predao policiji.