Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Diana Zelenika

“HDZ Hrvate u BiH smatra stokom koju treba ugurati u autobuse i dovesti da glasaju”

hrvatska-granica
Željko Hajdinjak/Cropix

Hrvatska je donijela odluku prema kojoj svi koji ulaze u tu zemlju iz BiH moraju ići u 14-dnevnu samoizolaciju. Ta odluka je izazvala revolt svih građana BiH

Diana Zelenika, zvaničnica HDZ-a 1990 i bivša zastupnica u Parlamentu BiH, reagirala je na javne istupe hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića o, kako je kazala, “istočnim susjedima” i njihovoj samoizolaciji.

– Mogu reći da on i njegova stranka Hrvate u BiH smatraju stokom koju samo treba ugurati u autobuse i dovesti na birališta da glasuju ZNA SE za koga, jer u protivnom gubimo konstitutivnost, jednakopravnost… sve u cilju „nacionalnog interesa”. A da bi ih utrpali u autobuse, trebaju i ostati kod kuće! A poslije 5. jula i naše potrošene kune bit će im slatke – napisala je Zelenika, koja je bila kandidatkinja HDZ-a 1990 za članicu Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, Hrvatska je donijela odluku prema kojoj svi koji ulaze u tu zemlju iz BiH moraju ići u 14-dnevnu samoizolaciju. Ta odluka je izazvala revolt svih građana BiH. Ipak, posljedice ove odluke najviše će osjetiti hrvatski turizam koji se uveliko temelji na bh. gostima.