Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HDZ Prijedlog izmjena Izbornog zakona u skladu je s ustavnim uređenjem BiH

BiH

covic hdz

Priopćenje Građanskog saveza u kojem se kritizira HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH, HDZ BiH ocijenio je “ratnohuškačkim”.

“Pozivati i prizivati makedonski ili bilo koji scenario u smislu rušenja ustavnopravnog poretka, jedino može politika koja nema vlastiti program, stranka bez rezultata i podrške koja samim time nema ni odgovornost kako prema građanima tako ni prema javnosti, a ni prema Bosni i Hercegovini”, priopćio je u četvrtak HDZ BiH.

U svom djelovanju, ocjenjuje HDZ BiH, Građanski savez konstantno se služi ratnom retorikom koja je usmjeren protiv svega hrvatskoga, a takvim izjavama trebale bi se pozabaviti institucije države.

“HDZ BiH je demokratska stranka koja nikada neće dati podršku nasilju i vaninstitucionalnom djelovanju i ima apsolutnu odgovornost kao najveća i najjača stranka hrvatskoga naroda, u okviru Hrvatskoga narodnog sabora (HNS), djelovati kroz svoj program i načela i za njih će se boriti sve do potpune uspostave ustavne i institucionalne jednakopravnosti hrvatskoga naroda s druga dva naroda, isključivo na legalan i legitiman način”, stoji u saopštenju.

Dodaje se kako su prijedlozi koje su stranke okupljene oko HNS-a uputile u parlamentaranu proceduru u skladu s ustavnim ustrojem BiH i predstavljaju model za provedbu odluka Ustavnoga suda BiH.

“Politički predstavnici hrvatskoga naroda imali su obvezu, kroz demokratsku raspravu i proceduru, uputiti prijedlog izmjena Izbornoga zakona koje se smatraju prioritetnim i neophodnim za političku sigurnost i budućnost BiH. Pozivamo sve političke predstavnike da se uključe u ovaj proces kako bi dali svoj doprinos izgradnji pravedne, politički stabilne i samoodržive BiH”, poručili su iz HDZ-a BiH.

HDZ