Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hiljade volontera čiste BiH u akciji ‘Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan’

Let's Do It

Hiljade volontera danas su čistile ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera Bosne i Hercegovine u okviru pete velike volonterske akcije “Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan”.

Akcija se simbolično provodi na Dan planete Zemlje i tako je svim građanima pružena mogućnost da daju svoj doprinos i urade nešto konkretno za prirodu koja nas okružuje.

Ovogodišnju akciju su podržali Eko život d.o.o., BH Telecom, UN volonteri, UNDP, Sarajevski Kiseljak i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a, a specijalni partner akcije bio je Olimpijski komitet BiH koji je finansijski, logistički i organizaciono podržao projekt.

Odvojeno prikupljanje otpada tokom akcije je realizovano u saradnji s ovlaštenim bh. operaterom sistema za upravljanje ambalažom Eko život d.o.o.

– Zahvaljujemo svim volonterima na odzivu i vrijednom radu, te komunalnim preduzećima i lokalnim vlastima koje su podržali provođenje akcije. U narednih sedam dana će i ostale općine realizovati akciju, a očekujemo da će ukupno 102 općine i grada učestvovati u akciji. Nakon prikupljanja svih izvještaja objavit ćemo rezultate akcije s brojem volontera i količinom prikupljenoog otpada – saopćili su organizatori.