Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predizborna kampanja

HNS izrazio zgražanje istupima Komšića i Jovanovića u Mostaru

HNS je pozvao na realizaciju svih političkih sporazuma i dogovora, posebice mostarskih sporazuma na koje se pred predstavnicima međunarodne zajednice obvezala najjača bošnjačka stranka SDA

Hrvatski narodni sabor (HNS) osudio je jučerašnji istup člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i njegovog savjetnika i predsjednika Liberalno demokratske partije Srbije Čedomira Jovanovića u okviru predizborne kampanje u Mostar.

Iz HNS-a su pozvali Komšića i druge predstavnike bošnjačkih stranaka “da prestanu s politikom zastrašivanja, prijetnjama, majorizacijom i biranjem predstavnika Hrvatima”.

“HNS osuđuje prijetnje nastavkom majorizacije koje narušavaju stabilnost političkog dijaloga te naglašavaju kako je upravo politički dijalog preduvjet za izgradnju prosperitetne, stabilne i moderne domovine BiH, zemlje triju konstitutivnih naroda”, priopćeno je iz HNS-a.

HNS je pozvao na realizaciju svih političkih sporazuma i dogovora, posebice mostarskih sporazuma na koje se pred predstavnicima međunarodne zajednice obvezala najjača bošnjačka stranka SDA.

Iz HNS-a su poručili kako će poduzeti sve raspoložive legitimne pravne i političke aktivnosti kako bi “antidržavno, antiustavno i antidaytonsko djelovanje bilo kažnjeno i onemogućeno”, a građane Mostara su pozvali da podrže europske politike, a ne politike prošlosti.

“Ističemo da je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim razinama vlasti ključno za Bosnu i Hercegovinu u cjelini. To pitanje predstavlja prostor za iznalaženje političke suradnje kojom će politički partneri dokazati opredijeljenost za mirnu, cjelovitu, naprednu i europsku Bosnu i Hercegovinu, nasuprot onoj koju nameće poltron bošnjačke politike Komšić i njegovi mentori”, stoji u HNS-ovom priopćenju.