Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Husić: Ne mogu da vjerujem da SAD zaustavljaju ljude na osnovu vjere

Husic

Australijski zastupnik Ed Edhem Husić, inače porijeklom iz BiH, održao je emotivan govor u Parlamentu Australije osvrnuvši se na zabrane ulaska u SAD koje je za građane pojedinih zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom kao što su Sirija, Jemen i Iran uveo američki predsjednik Donald Trump.

“Trump poziva i na potpunu zabranu ulaska za muslimane u SAD. Ne mogu da vjerujem kojim pravcem je krenula ova velika zemlja. Počeli su zaustavljati ljude na osnovu njihove vjere”, naveo je Husić u svom obraćanju australijskim parlamentarcima.

On je naglasio da je politika koju provodi Trump potpuno pogrešna, jer su SAD zemlja koja je ranije mnogo obećavala na polju sloboda.

“Ovo je protivno onome što SAD predstavljaju i za što su se zalagale. Razočaravajuće je za mene i moje prijatelje kada gledam šta ova zemlja danas radi sebi. Ne mogu sebe vidjeti na putu za SAD sve dok su na snazi slične zabrane, jer ne mogu zamisliti kako bi bilo da me neko postrojava u liniju dok moja djeca to gledaju i da mi ne dozvoljava ulazak u SAD”, kazao je Husić.

Dodao je da ljudi kao što je on ne mogu biti posramljeni Amerikom.

“Ali današnja Amerika nije ona koju smo voljeli”, zaključio je Husić.