Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik DNS-a

I Nešić napao Schmidta, a ima i novu teoriju o rijeci Drini: “Ona nije granica”

nesic schmidt
Foto: Fena

Schmidt je zatražio od visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josepa Borrella da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu, kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju neustavnog “dana RS”

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da “Christian Schmidt ima demokratsko i lično pravo da se bavi praznicima u Bavarskoj, ali da Republici Srpskoj neće određivati šta će i kako slaviti, niti koga će u goste zvati”.

Ocijenivši da se Schmidt “ponaša kao ljubomorno dijete koje nije pozvano na rođendansku proslavu i ubjeđuje druge po školi da ne idu na nju”, Nešić je konstatovao da “Schmidt pozivom Brisela da izvrši pritisak kako zvaničnici Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju ‘dana R’, ispunjava želje bošnjačke političke elite”.

– Republika Srpska i Srbija nikada neće okrenuti leđa jedna drugoj. Drina nije granica, nego kičma srpskog naroda – rekao je Nešić Srni.

On je poručio da neustavni “Dan RS” nije uperen ni protiv koga, već “dan kada se obilježava odluka Srba da žive svoji na svome u BiH koja nikome ne pripada u potpunosti, nego je dijele Bošnjaci, Srbi i Hrvati podjednako”.

– Mi 9. januara slavimo svoju kuću i tog dana pravilno identifikujemo sve nasilnike koji nam na kuću nasrću i od kojih nam se valja braniti – zaključio je Nešić, koji je i ministar sigurnosti BiH.

Podsjetimo, Schmidt je zatražio od visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josepa Borrella da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu, kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju takozvanog “dana RS”.