Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iftari i ramazanski paketi za postače širom BiH

iftari emmaus6

I ove godine, u mjesecu ramazanu, Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS vrši podjelu paketa i organizuje iftare širom BiH.

Planirana je podjela 7.390 paketa prvenstveno za socijalno ugrožene zatim za jetimske porodice i povratnike u istočnu Bosnu, kao i organizacija iftara za preko 3.500 postača.

– Kao i prethodnih godina, podjelu paketa obavljat će timovi MFS – EMMAUS-a, volonteri i uposlenici. Do sada smo organizirali 12 zajedničkih iftara u Klokotnici, Gračanici, Srebreniku, Tuzli i Zenici, a do kraja ramazana bit će ih još najmanje 10 kao i dva iftara u Srebrenici. Iftari se organizuju prvenstveno za socijalno ugrožene, jetimske porodice i povratnike – izjavio je Elmedin Škrebo, Rukovodilac sektora za razvoj i saradnju u Emmaus-u.

Ramazanski paketi i iftari osigurani su zahvaljujući pomoći donatora iz Turske, Njemačke, Katara i Holandije a podjela paketa će se vršiti do kraja ramazana širom BiH s fokusom na jetimske porodice i povratnička mjesta.

To je jedna od redovnih aktivnosti MFS – EMMAUS s ciljem pružanja podrške i pomoći povratnicima u istočnu Bosnu, socijalno ugroženim, jetimskim porodicama nastojeći im olakšati i uljepšati ramazanske dane, saopćeno je iz MFS – EMMAUS.