BiH

Gradonačelnik Tuzle

Imamović: Sve mora biti po zakonu pa makar da propadne cijeli svijet

19/11/2020

- Moja vizija je sadržana u dugoročnoj strategiji do 2026.godine, prostornim planom do 2030, a jedna strategija je do 2035. i nastavljamo u tom pravcu, kazao je Imamović

– Sve mora biti po zakonu pa makar da propadne cijeli svijet, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović gostujući u Jutru za sve BHRT-a.

Grad Tuzla je poznat po tome što se brine o investitorima, poklanja pažnju velikim ulaganjima u svoju komunalnu infrastrukturu, ali isto tako gradska uprava zahtjeva da ti poslovi budu po slovu zakona.

Rade se rigorozne provjere ugovora i investitora.

– Nama je stalo da se gradi zgrada, a sa zgradom je povezana izgradnja 50 malih preduzeća, onda je potrebno od strane investitora da uplati rentu od koje pravimo komunalnu strukturu i taj lanac se tako nastavlja. I molimo investitore da dođu,  pomoći ćemo im sve, tj. izaći u susret.

– Moja vizija je sadržana u dugoročnoj strategiji do 2026.godine, prostornim planom do 2030, a jedna strategija je do 2035. i nastavljamo u tom pravcu, kazao je Imamović, te dodao:

– Ukinuli smo redukcije vode 2006. Sad radimo projekat vrijedan 24 miliona KM. Dobili smo sredstva od Švicarske, Njemačke. Pola od toga je grant. Garantujem da do 2035. nećemo imati problema sa vodom koliko god da se Tuzla razvija.

Govoreći o još jednoj pobjedi na lokalnim izborima, Imamović je kazao da je ovo samo dokaz da za njega glasaju svi, bez obzira jesu li oni iz grada ili prigradskih naselja ili kojoj vjeri i naciji pripadaju.

– Pobijediti u gradskim i prigradskim dijelovima, kod svih nacionalnosti, kod ljudi koji su se rodili u Tuzli ili došli, koji žive tu deset ili više godina, to je snaga bogatsva različitosti i to je taj kvalitet pobjede koji je važan, poručio je Imamović.

Komentari

Autor: BHRT

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.