Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bahato ponašanje

Incident poslije ročišta: Zijad Mutap odgurnuo Arijanu Memić ispred Suda BiH

Sarajevo: Početak suđenja optuženima u slučaju Dženam Memić
07.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U Sudu BiH danas pocinje sudjenje Zijadu Mutapu, Alisi Mutap-Ramic, Hasanu Dupovcu, Josipu Baricu i Muameru Ozegovicu, optuženim u slucaju Dzenan Memic. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Sestra ubijenog mladića bila je uznemirena zbog ovog bahatog poteza

Nakon završetka ročišta u slučaju “Dženan Memić” u Sudu BiH, ispred ove institucije desio se incident.

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana, čekala je izlazak svog oca Muriza Memića i advokata Ifeta Ferageta kako bi snimila njihove izjave za grupu “Pravda za Dženena”.

Optuženi Zijad Mutap, tokom izlaska iz suda, ramenom je odgurnuo Arijanu Memić iako je bilo dovoljno prostora da je zaobiđe i izađe iz dvorišta.

Sestra ubijenog mladića bila je uznemirena zbog ovog bahatog poteza.

Advokat Ifet Feraget potvrdio je da je i svjedočio toj neprijatnoj situaciji o kojoj će upoznati i predsjednika Sudskog vijeća Branka Perića.

“Ja sam to doživio kao provokaciju i prijavit ćemo je sudiji Periću. Ovo je bio direktan atak na Arijanu Memić. Namjerno je dodirnuo i odgurnuo Arijanu Memić. Vjerujem da će Vijeće uspjeti iskontrolisati ovu situaciju. Pravo je oštećenog i da pretjeruje, a konačnu odluku donosi Sud BiH kada je riječ o presudi”, kazao je Feraget.