Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijeće nacionalnih manjina

Inicijativa za donošenje strategije za nacionalne manjine na razini BiH

parlamentarna_skupstina_bih_2 (1)

Vijeće je, međutim, pozvalo pripadnike nacionalnih manjina u BiH da izađu na Lokalne izbore 2020. godine

Na sjednici Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine upućena je inicijativu Zajedničkom povjerenstvu za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH za donošenje strategije za nacionalne manjine na razini BiH.

Prethodno je na sjednici razmatrana Strategija za unaprjeđivanje i zaštite prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj za razdoblje 2020. – 2024.

Također, Vijeće je konstatiralo da su upućeni i dopisi Savjetu nacionalnih manjina Republike Srpske (RS) i Savezu nacionalnih manjina RS da dostave mišljenja o donošenju strategije za nacionalne manjine na razini BiH.

Povodom dopisa Jaska Borovčevića, Vijeće je zaključilo da nema nadležnost rješavanja pojedinačnih žalbi. Vijeće je, međutim, pozvalo pripadnike nacionalnih manjina u BiH da izađu na Lokalne izbore 2020. godine i svoj glasu daju kandidatu za kojeg smatraju da će ih najbolje predstavljati na lokalnoj razini.

Vijeće nacionalnih manjina BiH zaključilo je kako bi članovi ovog tijela u narednom razdoblju trebali dostaviti sugestije na Prijedlog plana rada za 2021. godinu, kako bi Plan rada bio razmatran na narednoj sjednici Vijeća.

Vijeće je donijelo i zaključak da se uputi dopis Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH kojim će se tražiti informacija o aktivnostima koje se provode nparlament.ba.a raspisivanju javnog poziva za dodjelu grant sredstava udruženjima nacionalnih manjina u BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.