Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Inicijativa za Stolac podnijet će urgenciju Tužilaštvu BiH

stolac-ilu333

Advokat Inicijative za Stolac predat će u utorak, 22. novembra u 10 sati, Tužilaštvu BiH urgenciju u kojoj će zatražiti hitno postupanje po krivičnim prijavama koje je Inicijativa podnijela protiv predsjednika Općinske izborne komisije Stolac.

Nakon podnošenja urgencije, advokat Mujo Gec dat će izjavu za medije ispred Tužilaštva BiH, saopćeno je iz Inicijative za Stolac.

U saopćenju se navodi kako su krivične prijave protiv predsjednika OIK Stolac Ivana Perića podnesene 26. septembra, sedam dana prije izbora, kao i 7. oktobra, kada je dostavljena i sveukupna dokumentacija vezana za pravnu osnovu krivične prijave.

Iz Inicijative navode kako Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona radi marljivo, ali samo na optužnicama protiv članova Inicijative te da sporost Tužilaštva BiH nije slučajna.

“Napominjemo da je prethodno podnesena i pritužba na rad Kantonalnog tužilaštva HNK-a Visokom sudskom i tužilačkom vijeću. Pritužba se odnosi na pristranost tužitelja Spomenka Jukića koju pokazuje pri radu na predmetu formiranom nakon izbora u Stocu. Neprofesionalnost tužitelja Jukića mora biti predmet ozbiljne istrage”, smatraju u Inicijativi za Stolac.