Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

općinski sud u čitluku

Instruktor autoškole krivotvorio uvjerenja o položenom vozačkom, dobio je zatvorsku kaznu

Popuštanjem mjera od sutra s radom kreću i auto škole
10.05.2020., Brodarica - Odlukom Stozera Civilne zastite od sutra startaju sa radom i auto skole uz pridrzavanje zadanih mjera zasite od sirenje koronavirusa. Tomislav Banovac vlasnik autoskole Zeleni Val priprema svoja vozila sa sutrasnje voznje.rPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sud je utvrdio da novčani iznos od 2.870 eura, 1.950 KM i 470 KN predstavlja nezakonitu imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom “krivotvorenje isprave” pa je odlučio da se od optuženog oduzima navedeni novac

Po optužnici Kantonalnog tužilaštva u Mostaru Općinski sud u Čitluku donio je osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Ivana Čilića, zvanog Ico, (1986.), iz Čitluka zbog produženog kaznenog djela “krivotvorenje isprave” i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Naime, optužnicom Kantonalnog tužilaštva u Mostaru Ivanu Čiliću stavljeno je na teret da je u vremenskom razdoblju od 2016. do 2021. godine, kao zaposlenik-instruktor vožnje autoškole “L” iz Međugorja iskoristivši svoje zanimanje, izrađivao krivotvorena uvjerenja Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNK-a o uspješno položenom ispitu za vozača motornih vozila različitih kategorija vozačkih ispita za čije je izdavanje nadležno to ministarstvo, i to na način da je skenirao jedan primjerak navedenog uvjerenja te ga prilagođavao imenu osobe za koju ga krivotvori, serijskom broju i datumu, te kategoriji vozačkog ispita.

Potom ga je printao te tako sačinjena lažna uvjerenja za odgovarajuću novčanu naknadu predao trećim osobama, i to najmanje njih osamdeset i dvoje, čime je počinio produženo kazneno djelo “krivotvorenje isprave”.

Na prijedlog tužilaštva HNK-a, Općinski sud u Čitluku utvrdio je da novčani iznos od 2.870 eura, 1.950 KM i 470 KN predstavlja nezakonitu imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom “krivotvorenje isprave” pa je odlučio da se od optuženog oduzima navedeni novac, saopćeno je iz tog tužilaštva.